1.7.10

Flirt- en verleidingsboekjes lezen is natuurlijk een beetje wanhopig, maar we moeten toch toegeven dat iedereen het interessant vind. Zo lees ik hier uit het boekje 'Verleiden' van ene Robert Greene (vast een professor in de liefde en aantrekkingskracht) dat, niets in de wereld van vandaag meer macht geeft dan het vermogen tot verleiden. 'Verleiding is een spel waarbij het draait om psychologie, niet om schoonheid en iedereen heeft het in zich om goed te zijn in dit spel. Het enige vereiste is dat je met andere ogen naar de wereld kijkt: die van een verleider.
1. Verleiders zijn nooit egocentrisch, hun blik is naar buiten gericht niet naar binnen.
2. Verleiders negeren onzekerheid.
3. Een verleider ziet het hele leven als theater en de mensen als acteurs. Verleiders spelen hierin welke rol ze maar willen, wat het beste uitkomt.
Als verleider moet je over 2 dingen goed nadenken, jezelf en het doelwit. Je moet nagaan wat verleidelijk is aan jezelf en hoe je de verdediging van het slachtoffer kunt breken en hoe je hem of haar tot overgave kunt dwingen.'
Hierna zijn er volgens Robert Greene een aantal 'Verleidelijke personages' en 'Verleidingsprocessen'. Naarmate je het boek leest zal het gif volgens hem langzaam bezit van je nemen en zul je alles zien als verleiding. Nou ik ben benieuwd.
Verleiding=macht, dus kom maar op met dat geld, de auto's, de diamanten en merken.

1 comment:

Samira said...

hahaha , dit tekstje is echt leuk en grappig geschreven!


http://fashionira.blogspot.com/