15.8.10

Hans Teeuwen - De Liefde: DE LIEFDE, verleid me, verstik me, pak mijn vrijheid af. Bemin me, beperk me. Ga je gang, ik ben laf. Je wil samensmelten, een onnozel idee. Maar ik ben romantisch, ik ga er in mee. Als jij mijn vrouw bent, dan ben ik je man. En dan vechten we samen, voor dat wat niet kan. We doen nog meer water bij onze wijn, totdat er alleen nog maar water zou zijn. Helder, maar smaakloos geen kleur meer, geen gloed. Zo leven we samen de dood tegemoet. Weg met de eenzaamheid, leve de sleur, jaloezie, irritatie, dat verwijt, dat gezeur. De liefde geeft hoop, de liefde geeft zin. De liefde is een valsstrik, maar ik trap er zo graag in.
Steeds dezelfde fouten, steeds dezelfde pijn. Het is bijna net zo gruwelijk, als helemaal alleen zijn. Maar misschien is het deze keer anders, misschien is het deze keer waar. En alle waarheid van de wereld, maar een fabeltje. Dat wil ik graag geloven, want ik hou zoveel van haar.
Het spel is weer begonnen, ik zit er midden in. Verslaafd als een verslaafde. Verzetten heeft geen zin. En ik kan alleen verliezen, mijn hart en mijn verstand. Want de liefde laat pas los als ze is opgebrand.

1 comment:

esmay said...

halo